Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Θερμογραφήσαμε την Αθήνα!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και με αφορμή μία αεροθερμογράφηση που είχαμε δει σε μια ξένη ιστοσελίδα, είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι αντίστοιχο με την Αθήνα. Χρησιμοποιήσαμε τη Flir E50, η οποία μπορεί να μην είναι μεν κατάλληλη για τέτοιου είδους εφαρμογές, δίνει όμως ξεκάθαρα τις ποιοτικές διαφορές υπέρυθρης ακτινοβολίας των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου της πόλης που ζούμε. (Απαραίτητη υποσημείωση: Σκοπός ήταν η απεικόνιση των ποιοτικών διαφορών και όχι η θερμογραφική μελέτη. Οι παράμετροι και τα αριθμητικά αποτελέσματα συνεπώς, που απεικονίζονται στις εικόνες, να μη ληφθούν υπόψη). 
 

Απολαύστε τις:

Η δυτική όψη του Hilton την ώρα της δύσης του ηλίου. Με άσπρο χρώμα (έντονη ακτινοβολία) φαίνονται τα τζάμια των κουφωμάτων.



Θέα της δυτικής Αθήνας από το Λυκαβηττό τα μεσάνυχτα. Είναι ξεκάθαρη η διαφορά των κτιριακών όγκων και του πράσινου.











Ο βράχος του Λυκαβηττού. Με άσπρο χρώμα (μεγαλύτερη υπέρυθρη ακτινοβολία, λόγω μεγαλύτερης θερμοκρασίας) οι σιλουέττες των επισκεπτών.
Συντριβάνι που λιμνάζει. Με κόκκινο χρώμα το στάσιμο νερό (μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα). Τα άλλα χρώματα προκύπτουν από τις αντανακλάσεις.
Θέα από το Galaxy του Hilton. Μεταμεσονύχτια λήψη. Κάτω δεξιά φαίνεται η Πινακοθήκη.
Θέα από το Galaxy του Hilton. Μεταμεσονύχτια λήψη. Κάτω αριστερά φαίνεται η Πινακοθήκη. Το πράσινο των πάρκων ξεχωρίζει αισθητά.
Θέα από το Galaxy του Hilton. Μεταμεσονύχτια λήψη. Με άσπρο χρώμα οι όψεις του Πολεμικού Μουσείου. Στο βάθος φαίνεται ο Ιερός Βράχος και ο Παρθενώνας.
Θέα από το Galaxy του Hilton. Μεταμεσονύχτια λήψη. Λυκαβηττός. Και στους πρόποδες ο Ευαγγελισμός.
Θέα από το Galaxy του Hilton. Μεταμεσονύχτια λήψη. Caravel. Και στο βάθος με το κιτρινοπράσινο χρώμα ο Υμηττός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου