Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Βραβεία BREEAM 2012

Κτίρια με βαθμολογίες υψηλότερες από ποτέ περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα των βραβείων BREEAM, που απονεμήθηκαν στην Ecobuild την περασμένη Τρίτη.
Όλα τα βραβευθέντα κτίρια ανήκουν σε κατηγορία τουλάχιστον Excellent, με μερικά να καταλαμβάνουν την ανώτερη κατηγορία Outstanding.

Τη μεγαλύτερη βαθμολογία έως σήμερα απέσπασε το Dogs Trust Shrewsbury Rehoming Centre και δεύτερο σε απόσταση αναπνοής ήρθε το The Green (φοιτητική εστία στο Πανεπιστήμιο του Bradford), που πήρε και Innovation Credit (έπαινο καινοτομίας), για την εμφάνιση σε πραγματικό χρόνο της ενεργειακής κατανάλωσης και της κατανάλωσης νερού σε κάθε φοιτητικό διαμέρισμα. Και τα δύο απέσπασαν συνολική βαθμολογία μεγαλύτερη από 94%.

Πολλά από τα κτίρια επιτυγχάνουν Exemplary Performance (υποδειγματική απόδοση) στην ενεργειακή κατανάλωση και τη μείωση των εκπομπών CO2. Το νηπιαγωγείο-δημοτικό σχολείο Ashmount Primary School and Bowlers Nursery για παράδειγμα αποτελεί μέρος του συγκροτήματος με αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα στο Crouch Hill του Βόρειου Λονδίνου. Ο νέος  πυροσβεστικός σταθμός Harold Hill χρησιμοποιεί 42% λιγότερη ενέργεια από τη μέση ενός πυροσβεστικού σταθμού του Λονδίνου.

Από τις φετινές βραβεύσεις ξεχώρισαν:
  • το πρώτο κτίριο υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο με βαθμολογία BREEAM Outstanding  (Houghton Primary Care Centre) 
  • το πρώτο υφιστάμενο κτίριο στο City του Λονδίνου με βράβευση BREEAM In-Use (One Silk Street)
  • το πρώτο κτίριο φυλακών με βαθμολογία BREEAM Outstanding (Living Unit στη φυλακή Thameside)
  • το πρώτο εμπορικό κέντρο με βαθμολογία BREEAM Outstanding (Waitrose Stratford City)
Οι κατηγορίες της μεθόδου πιστοποίησης BREEAM αναλόγως της συνολικής βαθμολογίας (πέραν των ελάχιστων κριτηρίων που απαιτούνται) έχουν ως εξής:
Pass(30%-45%), Good(45%-55%), Very Good(55%-70%), Excellent(70%-85%), Outstanding(>85%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου